در بسیاری از موارد وقتی شخص متوفی فوت می کند ممکن است دارای اموال مختلف و دارایی های گوناگون باشد که در بعضی از مواقع وراث با هم توافق نموده و در مورد تقسیم ماترک به مشکلی بر نمی خورند و همگی به تقسیم رضایت دارند در چنین مواردی با تنظیم یک تقسیم نامه که می تواند به صورت دستی باشد فی مابین وراث اموال متوفی تقسیم می گردد نکته مهم در این قسمت این است که بایستی تمامی وراث نسبت به تقسیم رضایت داشته باشند.
حالت دوم در جایی است که یک یا چند نفر از ورثه رضایت نداشته یا در بین وراث محجور وجود دارد در چنین مواردی هر کدام از وراث میتوانند به دادگاه مراجعه نموده و تقاضای تقسیم ترکه را بنماید.
چند نکته قابل توجه می باشد.
۱_ در قسمت خوانندگان بایستی تمامی وراث آورده شده باشد.
۲_ گواهی حصر وراثت باید اخذ گردیده باشد و ضمیمه دادخواست شود.
۳_ اصل بر این است که قبل از دادن دادخواست تقسیم ترکه خواهان دادخواست اقدام به مهر و موم و تحریر ترکه نموده باشد یعنی به شورای حل اختلاف مراجعه نموده و نسبت به مهر و موم و تحریر ترکه اقدام نمایند زیرا بسیاری از دادگاه ها مجوز تقسیم را تحریر ترکه می دانند سپس دادگاه پس از بررسی اموال متوفی و استعلام از ادارات ذیربط مانند ثبت اسناد و املاک اداره راهور مخابرات بانک مرکزی نسبت به تعیین اموال و چگونگی تقسیم حکم صادر می نماید.
در خصوص چگونگی تقسیم اموال و استعلام از ادارات ذیربط میتوانید به بخش مقالات در همین صفحه وارد شده و مقالات مختلف ما را بازدید نمایید.
در ضمن می توانید جهت هرگونه طرح دعوا در خصوص انحصار وراثت و تقسیم اموال متوفی با وکلای ما مشورت نمایید.