.

نکاتی درخصوص الزام به تمکین

در مواردی که زوجه بدون داشتن عذر موجه از وظایف زناشویی خود امتناع ورزد چه به صورت تمکین عام و چه به صورت تمکین خاص که عبارتند از:

تمکین عام یعنی معاشرت و زندگی مشترک با زوج

تمکین خاص یعنی رابطه زناشویی

در صورت امتناع زوجه از تمکین عام و تمکین خاص نسبت به زوج، زوج می تواند با ارائه دادخواست الزام به تمکین از دادگاه حقوقی خانواده الزام زوجه را به تمکین اعم از خاص و آن بنماید.

نکات مهم در خصوص الزام به تمکین عبارت است از:

۱_ در زمانی که زوجه باکره بوده و می‌خواهد از حق حبس خود استفاده نماید طبق قانون زوجه باکره تا زمان پرداخت کل مهریه از ناحیه زوج می تواند از حق حبس خود استفاده نماید و از تمکین خاص امتناع ورزد.

نکته مهم در این خصوص آن است که زوجه فقط می تواند نسبت به تمکین خاص که همان رابطه زناشویی است امتناع ورزد ولی دادگاه او را به تمکین عام محکوم می نماید.

۲_ در جایی است که خوف ضرر مالی و جانی و آبروی برای زوجه هنگام تمکین عام و خاص و زیر یک سقف زندگی کردن وجود داشته باشد. در چنین مواردی قانون زوجه را از انجام تمکین معاف می‌نماید.

۳_ در جایی است که زوجه دارای سوء رفتار و بیماری مقاربتی داشته باشد و برقراری ارتباط و تمکین باعث بروز و انتقال بیماری به زوجه می گردد.

۴_ موردی است که زوجه با عذر موجع نتواند تمکین نماید مثلاً زوجه دارای بیماری خاصی همچون بعضی از بیماریهای زنانگی مانند سرطان رحم باشد که انجام رابطه زناشویی باعث تشدید بیماری و ورود آسیب جدی به سلامتی زوجه گردد.

در نهایت یادآوری می شود که برای الزام به تمکین زوج می‌بایست منزل وسایل معیشتی برای زندگی مشترک فراهم نماید و در صورت عدم تهیه مسکن دادخواست الزام به تمکین وی رد میشود.

چنانچه زوجه نسبت به حکم الزام به تمکین بی توجه باشد و حکم دادگاه را اجابت نکند دو حق برای زوج متصور است.

اول از اینکه از تاریخ صدور حکم تمکین که اثر آن به آینده می باشد در صورت عدم تمکین توسط زوجه هیچ نفقه به زوجه تعلق نمی گیرد و در اصطلاح زوجه ناشزه محسوب می شود.

دوم برای زوج حق ازدواج مجدد ملاحظه می گردد یعنی با گواهی عدم تمکین از ناحیه دادگاه زوج میتواند دادخواست ازدواج مجدد ارائه دهد.

هرگونه مشاوره در این زمینه با وکلای متخصص موسسه حقوقی محمدرضا مه داد گر می توانید در ساعات اداری و به صورت کاملاً رایگان مشاوره اخذ نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *