نکاتی درخصوص صلح نامه

صلح نامه و عقد صلح می تواند توافق بین یک خریدار و فروشنده یا دو نفر باشد با شرایطی که مدنظر خودشان است نه شرایطی که درقانون الزامیست.

در موردصلح نامه شرط قانونی خاصی وجود ندارد و می‌توان به طور مثال خریدار این‌گونه در صلح نامه قید کند موضوع معامله باید زودتر از پرداخت پول از طرف ایشان توسط فروشنده تحویل داده شود و یا دادن مال موضوع معامله تنها در صورت پرداخت بخشی از ارزش مال امکان پذیر است.

صلح نامه به دوصورت رسمی وعادی می باشد باتوجه به قانون ثبت صلح نامه ای درمراجع قضایی دارای اعتبار است که در دفتراسناد رسمی تنظیم شده باشد وباید دانست اگر صلح نامه رسمی نباشد

قابل استناد در دادگاه نبوده ونمی توان باسند رسمی دیگر در دادگاه مقایسه شود البته درشرایطی می توان تنفیذ صلح نامه عادی را ازدادگاه اخذنمود.

سوال مهم در مورد اعتبار صلح نامه دستی یا عادی این است که درچه زمانی صلح نامه اعتبار قانونی پیدا میکند :

۱_ باید در زیر تمام صفحات قرارداد امضاء طرف‌های صلح نامه باشد.

۲_ در زمان امضا در سن قانونی باشند.

۳_ درزمان امضا دچار جنون و ضعف توان عقیلی نباشند.

انواع صلح نامه :

۱_ صلح نامه عمری: نوعی توافقنامه است که به منظور جلوگیری از اختلاف مورد توجه قرار می‌گیرد و براساس آن مالکیت املاک (زمین،خانه،…) و دارایی مانند(خودرو ) اب را برای فردی که از جمله نزدیکان یا اشخاص غریبه محفوظ می دارد اما حق استفاده از آن ملک و دارایی تا زمان حیات شخص انتقال‌دهنده برای ایشان یا برای شخص ثالث باقی است.

۲_صلح نامه رقبی: در این حالت حق استفاده از ملک یا دارایی برای ملک شخصی از طرف مالک مشخص می گردد مدت زمان خاصی دارد و در این صورت بعد از پایان یافتن مدت تعیین شده این حق نیز خود به خود از بین میرود.

۳_صلح نامه سکنی: ممکن است مالک آپارتمان خانه یا باغی برای شخصی دیگر حق سکونت در ملک خود را برای مدت معین تعیین نمایند که در این  صورت بعد از پایان یافتن مدت تعیین شده این حق نیز خود به خود از بین میرود.

نکته مهم در مورد اعتبار صلح نامه بعد از فوت این است که بدانید صلح نامه بعد از فوت دارای اعتبار است و دارنده صلح نامه می تواند در دادگاه به آن قرارداد اشاره و از حقوق قانونی خود دفاع کند.

و در انتها هرگونه سوالی در خصوص صلح نامه و شرایط آن و تفاوت آن با قراردادهای دیگر نیز دارید می توانید  با وکلای ما در موسسه حقوقی به صورت رایگان مشاوره نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *