اعاده دادرسی مدنی چیست ومرجع رسیدگی به درخواست آن کجاست؟
به موجب ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی ، نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است درخواست اعاده دادرسی بشود . البته ، اعاده دادرسی صرفا به جهاتی که در قانون مورد پیش بینی قرار گرفته است انجام می شود . به عنوان مثال ، در صورتی که موضوع حکم مورد ادعای خواهان نبوده باشد ، حکم بیشتر از خواسته صادر شده باشد ، در مفاد حکم تضادی وجود داشته باشد ، احکام متضادی صادر شده باشد ، حیله یا تقلبی رخ داده باشد ، یا اسناد و مدارک جدیدی کشف بشود ، در اینگونه موارد ، می توان نسبت به حکم صادر شده تقاضای اعاده دادرسی نمود . برای مشاهده موارد تقاضای اعاده دادرسی حقوقی کلیک کنید .
www.instagram.com/mehdadgar
مهلت اعاده دادرسی:
در قانون آیین دادرسی مدنی ، برای تقاضای اعاده دادرسی مهلتی پیش بینی شده است . بر این اساس ، ” مهلت درخواست اعاده دادرسی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه است . این مهلت ، در خصوص احکام حضوری از تاریخ ابلاغ شروع می شود و در مورد احکام غیابی از زمان پایان یافتن مهلت واخواهی یا مهلت تجدیدنظر خواهی . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت اعاده دادرسی ، اعاده دادرسی اصلی و اعاده دادرسی طاری کلیک کنید .
” مرجع رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی ، دادگاهی است که حکم قطعی را صادر کرده است “
مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی:
همانگونه که اشاره شد ، تقاضای اعاده دادرسی به استناد جهات مذکور ، سبب می شود که حکم صادر شده مجددا مورد رسیدگی قرار گرفته و در صورت وجود یکی از جهات نقض حکم ، حکم جدیدی صادر شود . بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، مرجع رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی ، دادگاهی است که حکم قطعی را صادر کرده است . به عنوان مثال ، اگر حکم قطعی توسط دادگاه بدوی یا نخستین صادر شده باشد ، همان دادگاه به درخواست اعاده دادرسی رسیدگی می کند و اگر هم دادگاه تجدیدنظر حکم قطعی صادر کرده باشد ، همان دادگاه مجددا به تقاضای اعاده دادرسی رسیدگی و حکم مقتضی صادر می کند .
درانتها هرگونه سوالی درخصوص اعاده دادرسی مدنی ومرجع رسیدگی آن دارید میتوانید با وکلای ما درموسسه حقوقی محمدرضا مه دادگرتماس حاصل نمایید.
ww.instagram.com/mehdadgar