دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور قسمت 3

دعاوی ایرانیان خارج از کشور قسمت 3

دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج از کشور

طلاق ایرانیان خارج از کشور :

یکی از شایع ترین دعاوی ایرانیان خارج از کشور (( طلاق )) است.
سوالی که پیش می آید این است که مطابق قوانین کشور محل زندگ باید طلاق بگیرند یا قوانین ایران و اینکه آیا ایرانیان می توانند خارج از کشور جدا شوند ؟ در صورتی که ازدواج این زوج ایرانی مطابق قوانین ایران صورت گرفته باشد و در این کشور نیز ثبت شده باشد ، قانون  ایران و دادگاه های ایران صالح به رسیدگی هستند.

(( در صورتی که در مورد دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور علاقه به مطالعه دارید می توانید به قسمت دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور قسمت 2 مراجعه نمایید.)

قانون حمایت ازخانواده نکاتی را بیان نموده :
  • هر گاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد ، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت داردبرای رسیدگی صالح است .
  •  اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند ، ولی یکی از آنان در ایران سکونت موقت داشته باشددادگاه محل سکونت فرد ساکن برای رسیدگی صالح است.
  • اگر هر دو در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل سکونت موقت زوجه برای رسیدگی صالح است .
  •  هر گاه هیچ یک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند ، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی دارد، مگر آنکه زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگری توافق کنند.
در صورتی که به پرونده های طلاق ایرانیان خارج از کشور در محاکم بین المللی رسیدگی و حکم صادر شود ، اجرای حکم در ایران ممکن نیست مگر با تنفیذ و تطابق حکم شرع.

دعاوی رایج خانوادگی شامل:

دعاوی مرتبط با طلاق و ازدواج و حضانت فرزند و فسخ نکاح و نفقه و تمکین و مطالبه اجرت المثل و مطالبه مهریه و دعاوی مرتبط با آن می شود.

ازدواج ایرانیان خارج از کشور :

یکی دیگر از مسائلی که ایرانیان خارج از کشور با آن درگیر هستند مسئله (( ازدواج ))  است. همانند طلاق سوال اینجاست که قوانین کدام کشور برای ازدواج ایرانیان خارج از کشور حاکم است. در صورتی که زوجین از اتباع ایران باشند رعایت قوانین کلی ازدواج همچون اهلیت اجازه پدر و…. برای ازدواج لازم است اما مطابق قانون مدنی ایران، تنظیم سند ازدواج مطابق قوانین محل وقوع تنظیم سند صورت می گیرد. در این صورت پس از انجام ازدواج در نمایندگی های کنسولی ایران در کشور محل زندگی زوجین ، این عزیزان باید مدارک خودرادر سامانه میخک به منظور رسمیت ازدواج در ایران نیز بارگذاری نمایند.
دعاوی ایرانیان مقیم خارج ازکشور قسمت 3- موسسه حقوقی محمدرشضا مه دادگر
دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشورقسمت 3

حضانت فرزند ایرانیان خارج از کشور:

مطابق قوانین ایران حضانت فرزند تا 7 سالگی به مادر و از این سن به بعد با پدر است. در صورتی که یکی از زوجین در ایران مقیم باشند و بخواهند نسبت به حضانت فرزند طرح دعوا کنند دادگاه های ایران و قوانین ایران صالح اند.
اگر هر دو طرف به همراهه فرزند مقیم خارج از کشور باشند می توانند در دادگاه های محل زندگیشان طرح دعوا کنند و اجرای این رای در ایران منوط به تنفیذ رای و تطابق با شرع و قوانین ایران است.

دعاوی مهریه و نفقه ایرانیان مقیم خارج:

مهریه و نفقه موضوعی هستند که تنها در ایران موضوعیت دارند و زوجه فقط در محاکم ایران می تواند بابت مهریه و مفقه اموال همسر خود را توقیف کند .اگر زوجه ساکن ایران نباشد می تواند به وکیل خود در خارج کشور وکالت دهد تا دعوای مهریه و نفقه او در ایران پیگیری شود.

دعاوی تمکین:

تمکین نیز همچون دعوای مهریه در دادگاه های خارجی قابل طرح نیست و شما اگر مدعی دعوای تمکین هستید باید در محاکم ایران ادعای خود را مطرح نمایید.https://www.rrk.ir/Laws/ShowLaw.aspx?Code=27058

(( در نهایت چنانچه در مورد دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور سوال یا پرونده داشته اید می توانید با وکلای متخصص در موسسه حقوقی محمدرضا مه دادگر با شماره 77723606 و 77724264 تماس حاصل نمایید.))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *