دعاوی آپارتمان نشینی قسمت 3

دعاوی آپارتمان نشینی قسمت 3

مصادیق قسمت های اختصاصی:

قسمت اختصاصی آپارتمان ها شامل موارد زیر است:

  • قسمت سرویس (راهرو، رخت کن، آشپزخانه و… )
  • قسمت پذیرایی ( هال ، سالن پذیرایی ، بالکن و… )
  • قسمت خواب  ( اتاق خواب و حمام و…)
  • ملزومات و توابع آپارتمان شامل انباری و پارکینگ

( چنانچه در خصوص موضوع دعاوی آپارتمان نشینی علاقه به مطالعه می باشید یا نیاز به اطلاعات بیشتری دارید می توانید به دعاوی آپارتمان نشینی قسمت2  مراجعه نمایید.)

در خصوص دو  مورد اولی نیازی به توضیح نیست و بلکه تنها موردی که عموما موجبات اختلاف مالکین در یک مجموعه ساختمانی را به بار می آورد مورد چهارم همان لواحق و متعلقات آپارتمان می باشد که خود به دو مورد منقسم می شود.

لواحق و متعلقات تبعی:

اموال منقولی که در آپارتمان نصب شده و نقل آن مستلزم خرابی و نقض خود آن مال یا محل آن شود مانند شوفاژ یا شومینه و … را ملحقات تبعی آپارتمان می گویند.

قانون ماده 14 قانون مدنی در این خصوص :

آیینه و پرده و نقاشی و مجسمه و امثال آن هادر صورتی که در بنا یا زمین به کار رفته باشد به طوری که نقل آن موجب نقض یا خرابی خود آن یا محل آن بشود غیر منقول است.
بنابر این آن چه مقید بر زمین یا بنا باشد (( غیر منقول تبعی )) و تابع وضع موجود است و البته تراضی اشظخاص می تواند وصف (( تبعی)) را از آن فروخته شود موضوع عقد بیع در حکم منقول است.

لوالح و متعلقات ذاتی :

همان طور که در مباحث قبلی توضیح دادیم قسمتهای اختصاصی از بخش های متفاوت تشکیل یافته است که به طور کل در عرف از آن به عنوان(( آپارتمان )) یا (( واحد)) یاد می شود.
دعاوی آپارتمان نسینی قسمت 3- موسسه حقوقی محمدرضا مه دادگر
دعاوی آپارتمان نشینی قسمت 3
ممکن است این آپارتمان دارای توابع ذاتی از جمله  پارکینگ و انباری باشد که ما در ادامه به صورت جداگانه توضیح می دهیم:

الف ) انباری

از انباری جهت انباشتن وسایل اضافی یا مستهلک و… استفاده می شود. مالکی که آپارتمان او دارای انباری است به لحاظ این که ملک اختصاصی او محسوب می شود عینا مثل خود آپارتمان اجازه هرگونه استفاده از انباری خود را دارد و هر نوع تغییری در داخل آن برای وی مجاز است و هیچ کس حق ندارد این حق را از او سلب کند یا مورد تعرض قرار دهد.

ب) پارکینگ

یکی از قسمت هایی که موجب بروز اختلافات شدید بین مالکین و ساکنان ساختمان ها می شود از گذشته تا به امروز تعلق پارکینگ های مجموعه ساختمانی به یک یا چند واحد آپارتمان می باشد.
حقوق و تعهدات و همچنین سهم هر یک از مالکان قسمت های اختصاصی از مخارج قسمت های مشترک متناسب است با نسبت مساحت قسمت اختصاصی تمام ساختمان به جز هزینه هایی که به دلیل عدم ارتباط با مساحت زیربنا به نحو مساوی تقسیم خواهد شد و یا اینکه مالکان ترتیب دیگری را برای تقسیم حقوق و تعهدات و مخارج پیش بینی کرده باشند. پرداخت هزینه های مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار گیرد یا نگیرد الزامی است.مدیران مجموعه با رعایت مفاد این قانون ، میزان سهم هر یک مالکان یا استفاده کنندگان را تعیین می کند.
در صورت موافقت مالکانی که دارای اکثریت مساحت زیربنایی اختصاصی ساختمان می باشند هزینه های مشترک بر اساس نرخ معینی که به تصویب مجمع عمومی ساختمان می رسد، حسب زیربنای اختصاصی هر واحد محاسبه می شود.
چنانچه چگونگی استقرار حیاط ساختمان یا بالکن یا تراس مجموعه به گونه ای باشد که تنها از یک یا چند واحد مسکونی ، امکان دسترسی به آن باشد، هزینه حفظ و نگهداری آن قسمت به عهده استفاده کننده یا استفاده کنندگان است.https://rc.majlis.ir/fa/law/show/867321

(( در نهایت چنانچه درخصوص موضوع دعاوی آپارتمان نشینی سوال یا پرونده ای داشته اید می توانید با وکلای متخصص در موسسه محمدرضا مه دادگر با شماره 77723606 و 77724264 تماس حاصل نمایید.))

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *