مسئولیت کیفری شرکتهای تجاری قسمت3
شرکت تجاری ، شرکتهایی هستند که با گونههای متفاوتی از محصولات و مشتریان (مصرفکنندگان، کسبوکارها و دولتها ) سروکار دارند . یک شرکت تجاری شرکتی است که به خرید و فروش محصولات به منظور کسب درآمد می پردازد.این شرکت ها ممکن است در بازرگانی بین المللی(صادرات و واردات) یا در داخلی(عمده فروشی یا خرده فروشی) فعالیت کنند.
یک گروه بازرگانی می تواند متشکل از چندین شرکت تجاری وابسته باشد، همانطور که یک شرکت تجاری می تواند از چندین بنگاه تجاری وابسته تشکیل شود.
عنوان شرکت تجاری بر شرکت هایی که در تولید یا خدمات فعال هستند نیز قابل اطلاق است ، چراکه آنها مواد اولیه و تدارکات را خریداری کرده ، سپس محصول یا خدمات تولیدی را به فروش می رسانند و از این تجارت کسب درآمد کرده و به فعالیت خود ادامه می دهند.
مسئولیت مدیرعامل شرکت مسئولیت محدود
مسئولیت مدیرعامل شرکت
اگر مدیر یک شرکت با مسئولیت محدود هستید، لازم است که مسئولیت مدیرعامل شرکت مسئولیت محدود را بدانید زیرا چنانچه از موارد زیر بی اطلاع باشید یا عملکردی داشته باشید که منع قانونی دارند، ممکن است باعواقب کیفری و حقوقی مواجه شوید.
مسئولیت کیفری مدیران شرکت با مسئولیت محدود
برای آشنایی با شرایطی که ممکن است مدیر شرکت مسئولیت محدود ، به عنوان یک متهم در یک دعوی کیفری قراربگیرد ، در ادامه به بررسی مسئولیت کیفری مدیران می پردازیم.
همانطور که قبلا توضیح دادیم مدیران شرکت ممکن است مرتکب جرایم عمومی مانند بزه خیانت در امانت شوند و یا جرایم خاصی که فقط یک مدیر شرکت میتواند مرتکب آن شود.
در اینجا قبل از اینکه به جرایمی که به صورت خاص مربوط به مدیریت می شود یک نکته مهم را مطرح کنیم.
نکته مهم : جرایمی که لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ تصویب شده است مربوط به مدیران شرکت های سهامی خاص و سهام عام هست و با توجه به اصل تفسیر مضیق و محدود قوانین نمی توانیم آن جرایم را به مدیران سایر شرکت ها مانند شرکت با مسئولیت محدود سرایت داد مگر اینکه آن حکم قانونی مستقیما به در خصوص مثلا مدیر شرکت با مسئولیت محدود و یا مدیرشرکت تضامنی باشد.
مطابق قانون تجارت درموارد زیر مدیران شرکت های با مسئولیت محدود کلاهبردار محسوب می شوند. یعنی به مجازات کلاهبرداری محکوم می شوند.
جرم اعلام پرداخت سهم الشرکه نقدی و یا تقویم خلاف واقع به اداره ثبت شرکت ها در شرکت با مسئولیت محدود
مؤسسین و مدیرانی که برخلاف واقعیت، پرداخت تمام سهم الشرکه ی نقدی و تقویم (قیمت گذاری) و تحویل گرفتن سهم الشرکه ی غیرنقدی را در اوراق و اسنادی که برای ثبت شرکت تحویل می دهند، اظهار کرده باشند.
به عنوان مثال اگر مدیری در صورتجلسه ای که به اداره ثبت شرکت ها تقدیم می کند بر خلاف واقعیت ، عنوان کند که شریکی مبلغی نقدی را وارد شرکت کرده است ولی در واقع تحویل شرکت نشده باشد یا بر خلاف واقعیت به اداره ثبت شرکت ها قیمت یک اتومبیلی که قیمت یک میلیاردی است ، سه میلیارد اعلام شود اموال غیر نقدی ای را که تحویل شرکت نشده است ، تحویل شده است.
وجود چنین مجازات سنگینی برای مدیران به این دلیل است که مسئولیت مدیران اگر عضو شرکت هم باشند (زیرا مدیران میتوانند افرادی خارج از شرکت باشند) محدود به آورده شان در شرکت است و تنها به اندازه آورده مسئولیت دارند.
مسئولیت کیفری شرکت های تجاری قسمت2